На 1 и 2 юни в София всички, които са запалени по фотографията, ще могат да премерят сили на 4-ото издание на ежегодния фотомаратон в града. Участниците в състезанието ще разполагат с 4 часа, за да направят снимка по тема, която ще бъде избрана с жребий в началото на събитието, съобщават организаторите от „ФотоФабрика“.

Главното изискване в надпреварата е снимките да бъдат предадени без каквато и да е обработка, както се прави и на други места по света. Жури от професионални фотографи и организатори на фотосъбития (Димитър Дилков, Тихомир Стоянов, Фелия Барухи и др.) ще оценява анонимните фотографии. Основните критерии са техниката на заснемане и творческото интерпретиране на темата.

Максималният брой на участници е 350 души, а всички желаещи да се включат трябва да се регистрират онлайн на сайта на „ФотоФабрика“.

Място за провеждане на детската фотоработилница на 1 юни, събота: ДКИ „Средец“, ул. „Кракра“ 2А (сборен пункт вътрешният двор на ДКИ „Средец“)

Място за провеждане на фотомаратон за възрасни на 2 юни, неделя: Амфитетъра в градинката пред НДК, ул. „Фритьоф Нансен“, 9.30 ч.

error: