Френският фотограф Гийом Лебран ще представи своя изложба от неговите пътувания между Турция, България и Гърция. Тя включва повече от 40 фотографии, заснети в периода 2006-2012 г. Изложбата ще може да бъде разгледана в Галерия Синтезис от 25 юни до 20 юли.

Гийом Лебран е роден в Сен Мало, Франция през 1976 г. Той е фотограф, преподавател и съосновател на френското фотографско списание The Eyes. Неговата работа е вдъхновена от историята на европейския континент, литературата и киното. Последният му проект отново е свързан с Балканите и носи заглавието „Песен от Сараево“.

„Европейската цивилизация и понятието за европейска идентичност винаги са ме привличали. Още от младежките си години започнах да пътешествам, така открих връзките между Турция, България и Гърция“, споделя авторът.

„Комбинирах пейзажи, снимки на руини и изоставени места с портрети на млади хора от Истанбул, София и Солун в калейдоскоп, отразяващ едновременно настоящето и следите от миналото. Снимах реалността, но търсех поезията и границите на въображаемото. Харесвам руините и меланхолията, която навяват“, допълва Лебран.

error: