Групата Fun Lovin‘ Criminals се връща за концерт у нас в нов състав и с нов албум. Събитието е на 23 май в зала 3 на НДК, съобщават организаторите от FestTeam.

Миналата година Fun Lovin’ Criminals издадоха първия си албум с оригинална музика от повече от десетилетие – The Roosevelt Sessions, с който се отбелязва и новото звучене на групата преди издаването на още нова музика през 2023 г.

Fun Lovin’ Criminals се сформират през 1993 г., след като Fast среща Хюи в нощния клуб The Limelight в Ню Йорк. Дебютният им албум „Come Find Yourself“ достига № 7 в британските класации и е сертифициран като платинен в Обединеното кралство и като златен в Нидерландия. Най-големият им хит „Scooby Snacks“ съдържа диалози от филмите „Pulp Fiction“ и „Reservoir Dogs“ на Куентин Тарантино. Песента достига своята връхна точка № 12 в британската класация за сингли през 1997 г. и получава сребърен статус от Британската фонографска индустрия (BPI) през юли 2022 г.

Групата е издала шест студийни албума, три диска с концертни записи и четири компилации с хитове на FLC, алтернативни версии и B-страни. Настоящият състав на групата се състои от Брайън „Fast“ Лейзър, Франк Бенбини и Ниам Кортази от Happy Mondays.

error: