Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE ще проведе 18-тото си издание онлайн между 27 февруари и 6 март. Филмите тази година ще могат да бъдат гледани в специално разработената за нуждите на филмовите фестивали нидерландска платформа Film Chief, където скоро ще бъде публикувана цялата програма на събитието за 2021-а.

Освен филмите, ще бъдат проведени онлайн срещи с екипите на българските ленти, както и онлайн семинари на различни теми. Една от новостите в 18-тото издание ще бъдат два нови международни конкурса – за пълнометражно кино (NOT SHORT AT ALL FILM COMPETITION) и за късометражни филми до 1 мин (TOO SHORT FILM COMPETITION).

Билети ще могат да бъдат купувани от самата платформа. Събитието предлага билет за един филмов блок на цена от 10 лева, както и билет за целия фестивал, осигуряващ достъп до всички филми, включени в програмата на тазгодишното издание, на цена от 20 лв.

IN THE PALACE International Short Film Festival e единственият фестивал в страната, сертифициран да номинира професионални късометражни филми в три категории за разглеждане от Академията за филмови изкуства и науки на САЩ за наградите Оскар: най-добър игрален от международната състезателна програма; най-добър анимационен от международната късометражна програма; и най-добър български филм. Заедно с това, от 2019-а фестивалът е квалифициран да предлага и студентски филми за „Student Academy Awards“ – студентските Оскари.

error: