За поредна година кино пътешествията стартират отново в началото на август. В рамките на 16 дни „Кино за пътешественици“ ще отведе зрителите до любими и малко познати дестинации, като началната точка за всички пътешествия са салоните на „Културен център G8“ и „Евро синема”.

Началото е на 1 август, когато ще бъде премиерата на филма „Оризовите полета на Филипините”. Първият филм проследява живота във филипинските Кордилери, чиито жители живеят изолирано и ползват ориз вместо пари. Преди прожекцията организаторите на самия фестивал Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще споделят личните си впечатления за пътуването си там.

На 4 август ще бъде ексклузивната прожекция на филма „Моят север е на юг”, в който една чилийка тръгва на пътешествие из 7 латиноамерикански страни, за да ги опознае и да разбере, какво ги свързва и какво ги разделя. Преди прожекцията писателката и пътешественичка Петя Кокудева ще разкаже за своето пътуване из Южна Америка.

Сред акцентите в програмата е премиерата на филма „По пътищата на Куба”. Излъчването му ще бъде съпроводено от разказ на фотографката и пътешественичка Теодора Иванова, която ще сподели за своето пътуване до Куба.

В рамките на „Кино за пътешественици” ще се състои и прожекцията на филма „Всичко се променя”, която се организира съвместно с фестивала Sofia Biting Docs. Филмът представя едно екстремно пътешествие из красивите върхове на Хималаите и културата на хората обитаващи Катманду, Лхаса и Дхарамсала.

 

 

error: