Аниматорът на Pixar Елиза Иванова издаде авторски албум със заглавие Raw Material, който вече може да се намери и в България. Поместените в албума творби са създавани в период от 5 години – между 2012 и 2017 г., и обхващат широк спектър от теми, идеи и медии, както и подробности около самия процес на рисуване на автора.

Разлиствайки страниците, ще видите лица и фигури, фантастични форми и животни, за създаването на които са направени обстойни проучвания в областта на графита и модерното усещане за изкуство.

Елиза Иванова е художник, аниматор и режисьор. Тя е родена и израснала в София, но впоследствие се мести в САЩ, където през 2010 г. завършва Калифорнийския институт по изкуствата – CalArts в Лос Анджелис. Още когато е трети курс, Елиза получава признание за творчеството си,  като печели голямата награда на университета за най-добър

късометражен филм. Призът тя пoлучава за творбата си Piece of Cake.

През 2010 г. филмът е номиниран и за студентски Оскар, заедно с още 7 избрани от академията проекти. Чрез тези награди филмовата академия насърчава млади артисти. През годините са били отличавани хора като Робърт Земекис, Баб Сагет, Спайк Лий и Пийт Доктър, с когото тя има възможност да работи по филма Inside Out.

Елиза е работила по някои от най-успешните продукции на анимационното студио Pixar през последните години: Cars 2, Brave, Monsters University, Inside Out, Coco. Част от тях намират място сред номинациите за Оскар, както и краткият анимационен филм The Dam Keeper, в който също има основно участие.

Авторският албум Raw Material може да бъде намерен във вериги книжарници: Orange, Хеликон, онлайн на Store.bg и на сайта на Елиза Иванова, където отделно се предлагат и принтове на избрани творби и специално подписани от автора копия на албума. Повече информация за Елиза Иванова можете да намерите в сайта elizaivanova.com, както и в Инстаграм профила ѝ.

 

error: