Постановките на Народния театър „Даскал“ с Велко Кънев и „Актрисата“ със Стефан Данаилов са сред премиерните в програмата на 7Arts.bg – първата по рода си национална културна стрийминг платформа, която обединява седемте основни направления в изкуството – театър, опера, балет, кино, музика, живопис и толк шоу спектакли, и ги прави напълно достъпни за гледане освен на територията на България, така и в глобален мащаб.

„Никой няма да отнеме достъпа и контакта на твореца с любимата си публика, онлйн инфраструктурата ни позволява изкуството да достигне до там, където физически е невъзможно. Новото допълна познатото и се допълват, не се конкурират“, споделя един от създателите на стрийминг платформата Андриана Петкова пред БНР.

Сред премиерните постановки може да бъде видяна и „Г-н Ибрахим и цветята на корана“ с участието на Мариус Донкин и със специалното участие на самия автор – Ерик-Еманюел Шмит на сцената на Народния. Пиесата е истински хит и е по случай юбилея на любимия директор на Народния Театър Донкин.

Почитателите на Новото българско кино пък ще могат да гледат за пръв път след официалната си премиера най-новата документална продукция за световноизвестната българска пророчица „Ванга – Човек и феномен“ (режисьор Стоян Петров).

Любителите на оперното изкуство също имат повод за радост –в платформата те ще могат да открият великолепните класики „Аида“, „Лебедово Езеро“ (балет) и „Дон Кихот“ на Държавна Опера Стара Загора.

error: