Маги Джиленхол ще играе главна роля в биографичен филм на режисьора Баз Лурман за Елвис Пресли. 42-годишната актриса ще се превъплъти в образа на майката на Елвис – Гладис. Маги ще партнира на Остин Бътлър, който ще е в образа на легендарния певец. Той е бил предпочетен пред редица други кандидати за ролята, след които Хари Стайлс, Ансел Елгорт, Арън Тейлър-Джонсън и Майлс Телър.

Том Ханкс се готви да изпълни ролята на бившия мениджър на Елвис Пресли – Том Паркър. Именно Паркър открива таланта на певеца в началото на 50-те години на миналия век. 21-годишната австралийска актриса Оливия Деджонг пъс ще се превъплъти в Присила Пресли, която бе омъжена за краля на рокендрола от 1967 г. до 1973 г.

Освен режисьор, Лурман е и сценарист на филма заедно с Крейг Пиърс. Неотдавна Лурман разкри, че бил склонен да повери на относително неизвестен актьор ролята на Елвис Пресли, който умря през 1977 г. на 42-годишна възраст в имението си Грейсланд.

Все още неозаглавеният биографичен филм е планирано да се появи по екраните на 1 октомври 2021 г. Предвижда се снимките да започнат по-късно тази година.

error: