Най-актуалното ни световно сопрано Соня Йончева е един от големите акценти в програмата на 91-я сезон на Софийска Филхармония. Тя ще направи голям концерт с първия оркестър на маестро Найден Тодоров на 15 ноември – два месеца след като се планира да даде живот на второто си дете.

В предстоящия афиш на класиците са имената на още куп гост-звезди като Александрина Пендачанска, която ще излезе на сцената на зала „България“ на 17 октомври, Бенджамин Апл – на 23 април 2020 г., Елина Гаранча – на 23 септември, Паата Бурчуладзе – на 3 ноември. Сред пианистите, които ще свирят с националния ни оркестър са Евгени Божанов, големият Иво Погорелич, 12-годишното дете-чудо Ивайло Василев, Лилия Бояджиева, Людмил Ангелов, Милена Моллова, Паул Бадура Скода. Концертмайсторът на Виенската филхармония Албена Данаилова повежда списъка на цигуларите на 17 октомври. В него са и Вадим Репин, Веско Ешкенази, Виктория Муллова, Сара Чанг, Светлин Русев, Федор Рудин, Шломо Минц и Юлиян Рахлин.

През сезона Националният филхармоничен хор ще отбележи своя 75-ти рожден ден с програма, събрала най-доброто от кантатно-ораториалната музикална съкровищница. За този юбилей пристига един от най-големите хорови диригенти Ервин Ортнер. С поредица концерти ще бъде отбелязана и годишнината от рождението на Бетовен.

error: