Когато фестивалът „Коачела“ обяви участниците за тазгодишното си издание, едно име предизвика учудване – Идрис Елба. 46-годишният британски актьор е известен с ролите си в The Wire и криминалната драма Luther, както и с участието си в големи продукции като Star Trek и Avengers. Малцина обаче го познаваха като диджей.

В един период той се е наричал DJ Big Driis и признава, че поканата е сбъдната мечта. „Това е нещо голямо за мен“, казва Елба. Участието му във фестивала съвпада с сериала на Netflix Turn Up Charlie, в който той играе диджей, а героят е вдъхновен отчасти от трудните преживявания на Идрис през 90-те, когато се е борил за участия в Ню Йорк.

„Обичам идеята да говоря за песни, да пусна следващото парче. Когато осъзнах, че това може да бъде работа, точно това исках да правя“, споделя актьорът пред списание „Ролинг Стоун“.

Идрис се занимавал именно с това като млад в Лондон и след това в Ню Йорк. Миналата година той бе диджей в нощен клуб в Ибиса, а наскоро издаде рап сингълът Boasty, който имаше успех във Великобритания.

Преди седмица се състоя и дебютът му на „Коачела“ в Калифорния, а публиката оцени уменията му. Той няма намерение да се разделя с актьорската професия, като му предстоят роли в няколко големи продукции, но за него фестивалът е голямата тръпка: „Това е върхът за мен като DJ.“

error: