Световната оперна прима Соня Йончева ще направи гала концерт в Античния театър в Пловдив на 25 август. Публиката с нетърпение очакваше подробности за участието й в летния фестивал Opera Open 2020. Звездата не е пяла в родния си град от 2013 г. Логично, концертът е озаглавен “Завръщане”.

Соня Йончева е подготвила разкошен репертоар от Верди, Пучини и Маскани. В гала концерта ще има няколко приятни изненади. Една от тях е участието на брата на Соня – тенорът Марин Йончев, който живее и работи в Швейцария. Втората е това, че сопраното ще си партнира с млад и все още неизвестен български талант. За целта ще проведе конкурс, условията за който ще бъдат съобщени до седмица. Екипът, с който тя работи, е изцяло пловдивски. Диригент на концерта ще е маестро Найден Тодоров, който ще ръководи прекрасния оркестър на Опера Пловдив.

Sonya Yoncheva "Coming Back"

Today is the day of the Music – the power, which connects us with mysterious energy and make us better humans every day. On this wonderful day I would like to announce that in the next weeks I will be choosing one young talented Bulgarian opera singer, who will have the opportunity to sing on the stage of the Plovdiv’s Roman Theater during my “Coming back” gala on August 25, 2020. Details and more information to be released in the next few days. —————————————Днес е интернационалният ден на музиката! На този специален ден за всички музиканти, бих искала да споделя с вас, че през следващите седмици ще избера един млад български оперен талант, който ще има възможността да пее на сцената на Античния Театър в Пловдив в моя концерт “Завръщане” на 25 Август тази година. Повече информация за тази инициатива ще бъде публикувана през следващите дни. #соняйончева #sonyayoncheva #comingback #plovdiv #bulgaria

Публикувахте от SONYA YONCHEVA в Неделя, 21 юни 2020 г.

На „Opera Open 2020“ примата Райна Кабаиванска като специален гост ще отбележи 20-годишния юбилей на международния си майсторски клас в НБУ и ще представи ученичката си Виктория Йео, вече международна оперна звезда и любимо сопрано на Рикардо Мути. Тя ще участва в операта „Мадам Бътерфлай”, с която на 4 септември ще бъде закрит фестивалът.

На сцената на Античния театър ще излезе и още една пловдивчанка с международни успехи – мецосопраното Мариана Пенчева, която ще си партнира с баритона Кирил Манолов.

error: