Актьори създадоха онлайн инициатива в помощ на родителите, които искат да разнообразят децата си в извънредната ситуация. Всяка вечер някои от тях разказва приказка за лека нощ. “Приказка ми разкажи” е един проект, в който актьорите, които също си стоят вкъщи, по един интересен и различен начин пожелават “Лека нощ” на децата.

Инициативата започва Росен Белов и подкрепена активно от Силвия Петкова. Идеята бързо набира скорост и към нея се включват други актьори, като Йоанна Темелкова и Живко Джуранов. Вече има YouTube канал, в който се публикуват всички разказани приказки, а те се увеличават всеки ден и то с повече от една.

“Това е едно спонтанно хрумване. Трябваше да имам детско представление, което заради ситуацията, в която се намираме, беше свалено, както и всички останали представления в театъра, и седейки си вкъщи и чудейки се какво да правя, започнаха да изплуват спомени от детството ми, как в дни, когато съм бил болен и съм лежал вкъщи, родителите ми са ми чели книжки, приказки”, казва актьорът от Театър София и автор на идеята Росен Белов пред БНР.

Росен и Силвия вече получават клипчета от хора от различни сфери от цялата страна, които се включиха в инициативата.

Тук може да гледате досегашните приказки.

Тук може да видите кои са разказвачите и кои са следващите приказки.

error: