Алиша Кийс тръгва на турне през лятото. Концертите започват в началото на юни в Европа, а през август и септември ще продължи в Северна Америка. Турнето е свързано с новия й албум „Alicia“, който трябва да излезе на 20 март.

За 15-кратната носителка на „Грами“ това е седми студиен албум. През януари бе пуснат третият сингъл от новите й песни – Underdog. Преди нея излязоха Time Machine и Show Me Love. Тя представи Underdog в изпълнение на живо по време на връчването на наградите „Грами“ в края на януари. Тя бе водещ на церемонията за втори път.

Като тийнейджър Алиша Кийс вижда телевизионна реклама на „Л’Ореал“ със слогана „Защото аз имам стойност“ и толкова й харесва, че става вдъхновение за сингъла й „Стойността на жената“ (A Woman’s Worth) от 2001 г. Това е първият от много химни, които тя пише за силата на жената – от Superwoman до Girl in Fire.

В началото на кариерата си тя обаче не се чувства силна. „Имах нужда да напиша песента, за да се почувствам по-добре“, споделя Кийс. Почти две десетилетия по-късно тя се опитва по множество начини да помога на други да намерят вярата в силите си.

„Израстнала съм в Ню Йорк Сити и винаги съм виждала разнообразна група от хора. От моя опит винаги жената е била в центъра, но всъщност не е. Понякога се чудя коя година сме“, казва Алиша.

Тя говори и какво се опитва да изрази с новия си албум: „Продължавам да се опознавам. Музиката отразява всичките ми страни. Развълнувана съм от това да бъда по-свободна, да се чувствам по-удобно с по-неудобните части от мен“.

„По-голяма част от време се преструваме и дори не го осъзнаваме. Казваме си: „Хората очакват от мен да бъда такъв“. Аз приключих с това. Понякога се чувстваш добре, понякога зле. Понякога нямаш отговор. Понякога си отпаднал и трябва да си дадеш почивка. Но чувствам, че най-накрая съм самата аз“, допълва тя.

error: