Софийската опера представя за първи път в България мюзикъла „Шрек“ от Дейвид Линдзи-Абер и Джанин Тезори с Уест Хайлър – гост режисьор от Бродуей. Премиерата е на 14 февруари от 19 часа.

Оригиналната постановка по анимацията на DreamWorks и книгата на Уилям Стайг е режисирана от Джейсън Мур и Роб Ашфорд. „Шрек“ има 8 номинации за наградата „Тони“ и е отличен в категорията за най-добри костюми в мюзикъл.

Диригент на софийската постановка е Игор Богданов, асистент-диригент Светослав Лазаров, художник на декорите – Чарлз Мърдок Лукас, художник на костюмите – Уитни Локър, художник на осветлението – Зак Блейн, тонрежисьор – Владимир Владимиров, хореография – Риолина Топалова.

Магичната история на предизвикващото симпатии у публиката зелено чудовище Шрек и приятелите му прочути приказни герои, сред които Пинокио, Питър Пан, Злата фея, Грозното патенце и други по въздействащ начин пред публиката ще разкажат артистите: Константин Икономов, Атанас Йонков, Кръстина Кокорска, Боян Арсов, Цветелин Павлов и др. В спектакъла участват балетът и оркестърът на Софийската опера и балет.

Премиерните спектакли на „Шрек“ ще бъдат на 14 февруари от 19 часа, 15 и 16 февруари от 11 и 19 часа и на 18 февруари от 19 часа. Билетите за спектаклите вече са в продажба на касата на Софийската опера и балет и онлайн в мрежите на eventim.bg и Е-pay go.

error: