Днес ще бъде открита изложбата „Дивата София“, която ще представи биоразнообразието в столицата. Експозицията може да бъде видяна до 22 септември в изложбена зала „Триъгълна кула на Сердика“, филиал на Регионален исторически музей – София. Изложбата се организира от платформата „Дивата София“.

Изложбата е посветена на богатия и пъстър свят, обитаван от познати и обичани животни, от такива, които навярно всеки е срещал, както и на многообразието от по-рядко забелязвани, причудливи обитатели на големия град, на по-потайните и нощно активни животни.

В нея ще бъдат представени фотографии на Атанас Грозданов, Асен Игнатов, Димитър Димитров, Диян Янкулов, Живко Накев, Катерина Кавалджиева, Н. Пр. Мачей Шимански, както и авторски илюстрации на Анелия Пашова, Асен Игнатов, Ася Каменова, Венцислав Кръстев, Георги Пчеларов, Деница Пенева, Мария Крумовска и Faunagraphic.

Част от авторите са учени биолози от Софийския университет и Националния природонаучен музей. Сред тях има и природолюбители със съвсем различни поприща, като например посланикът на Полша Мачей Шимански.

error: