Нов рекорд за „Доза щастие“ – само седмица след премиерата си в HBO GO за България и адриатическите страни, лентата на Яна Титова е най-гледаното филмово заглавие за всички 7 територии, на които е достъпно в Европа.

Премиерата на „Доза щастие“ в онлайн стрийминг платформата бе на 17 май, а данните обхващат дните до 24 май. Подобен интерес по гледаемост в платформата може да се сравни с американските блокбастъри, които по-традиция привличат най-висок зрителски интерес.

Сравнение може да се направи и с представянето на „Възвишение“ в платформата преди две години, когато филмът на Виктор Божинов бе най-гледаното заглавие у нас в първата седмица на добавянето си.

„Доза щастие“ обаче постига и надминава успеха от юли 2018-та, не само с повече зрители от историческата драма у нас, но и с това, че за първи път български филм застава на челно място в Хърватия, Сърбия, Словения, Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина.

„Доза щастие“ е 24-ото предложение в специалната селекция на HBO с български филми. Той е вдъхновен от реални събития, описани в книгата „Падение и спасение“ на Весела Tотева, а ролята на бившата хероинова наркоманка се изпълнява от нейната дъщеря Валентина Каролева. Режисьор е Яна Титова, а продуцент Алек Алексиев. В ролите са още Асен Блатечки, Ирмена Чичикова, Димитър Николов.

Филмът е гледан от близо 100 000 души у нас по кината, което го прави един от големите зрителски успехи за българска продукция не само през изминалата 2019 г.

error: