Режисьорът Николай Василев снима 200 часа в опит да намери „Формулата на Тео“. Документалният филм за Теодосий Теодосиев, учител по физика от Казанлък, е заснет от неговия съгражданин.

Още с първото си излъчване филмът привлече огромен зрителски интерес. През май той ще обиколи някои от столичните кина и ще бъде излъчен в градове из страната. Отсега валят заявки за турне на филма по света, където в различни точки на планетата работят млади хора, ученици на учителя Тео.

Филмът за Теодосий Теодосиев проследява работата му с учениците, неговия всеотдаен труд в името на знанието и развитието на интелектуалните възможности на децата, неговата жизнена философия за житейски смисъл, мечтата му да създаде школа в изоставеното училище в Бъзовец – най-чистото в България място.

Седем от общо 11 златни медала, които страната ни е завоювала на международни олимпиади по физика, са спечелени от възпитаници на Теодосий Теодосиев. Той е изпращал над 500 участници на такъв формат олимпиади. Школата му има 13 индивидуални първенци на национални олимпиади по физика.

error: