В първите дни след завръщането към определена нормалност, Гьоте-институт дава начало на поредица от филмови прожекции на открито. В задния двор на института под лятното небе публиката ще има възможност да гледа внимателно селектирани филми и да се срещне с актуални теми от немското игрално и документално кино.

Пристъпвайки обратно към културната си програма, този месец Гьоте-институт отваря вратите на задния си двор за любители на киното. Инициативата “Кино в двора” | HOFKINO ще представи някои от по-интересните съвременни немски филми, като обхване различни теми и жанрове от съвременното игрално и документално кино от Германия. Дворът на института ще се преобрази в киносалон под звездите, където в летните вечери публиката ще може да гледа разнообразна филмова селекция.

На 11.06. началото на поредицата “Кино в двора” ще постави филмът на режисьорката Фрауке Финстервалдер “Finsterworld” (2013). Филмът-мозайка преплита няколко на пръв поглед несвързани истории, които ще отстъпят място на натрапчиви наблюдения за германската идентичност. Подсладени с топлина и смях, те ще създадат една тъмно-хумористична съвременна приказка. Прожекцията започва след залез слънце, около 21 часа, като от 19 часа със сетове на живо ще подгреят диджеите Funktool и Flying Datzman.

Входът за всички прожекции на „Кино в двора“ е свободен. От съображения за сигурност събитието е с органичен достъп (30 места) и е необходима предварителна регистрация тук.

error: