Доброволци правят опит да вдъхнат нов живо на най-старото кино в София – „Влайкова“. Ръководството на киното има нужда от вашата помощ. Събират се средства за нов прожекционен апарат.

„Това е най-старото работещо кино в София. С колегите решихме да направим дарителска кампания за събиране на средства за обновяване на киното, по-скоро технически. Има нужда от нов прожекционен апарат DCP. Нашият е стар и по-скоро за домашно видео“, обясни Николета Алексиева от кино „Влайкова“ пред „България Он Еър“.

От думите ѝ стана ясно, че киното има нужда и от ново осветление, ново озвучаване и от сценичен инвентар. Най-належащ и важен обаче е прожекционният апарат, който струва 75 хил. лева – непосилна сума за служителите в киното. До момента са събрани близо 3000 лева от необходимата сума.

„Скъпи приятели на емблематичното и обичано кино „Влайкова“, обръщаме се към Вас, водени от идеята, че култура, случваща се под покрива на едно читалище, не трябва да бъде сведена до задоволително ниво“, призовават от киното.

„В продължение на няколко години прожекциите в нашето любимо кино се случват с техника, която не отговаря на модерния кино формат. Това ни ограничава силно при подбора на филмови заглавия. Ограниченията се отнасят и до така необходимите ни детски анимационни филми, с които да можем да посрещаме в читалищния кино салон най-младите зрители, искащи да се докоснат до магията на седмото изкуство. Благодарим на всички киноразпространители, които въпреки особеностите на киното ни, продължават да бъдат наши партньори!

[fusion_youtube id=“https://youtu.be/W77e_G3lbA8″ alignment=““ width=“1280″ height=“720″ autoplay=“false“ api_params=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ css_id=““][/fusion_youtube]

 

За да може „Влайкова“ да започне да работи като модерно кино, е необходимо спешно да бъде закупена дигитална кино машина, отговаряща на стандартите и възможността за достъп до филми в днешния кино формат. Проблемът обаче е, че апаратът е твърде скъп, за да можем ние със собствени средства да го закупим. Това е причината да започнем дарителска камания за закупуване на нужната ни техника, струваща около 75 000 лв. Ще се обърнем към бизнесмени и заможни хора, ще кандидатстваме във фондации, ще помолим за помощ и Столична община. Но нека и Вие, всеки според възможностите си, да дарите средства за обновяване на киното, с което сме израснали. Където сме гледали световните класики – Троянската война”, „Черното лале”, „Херкулес”, „Красавицата и звяра”, както и великите филми на Чаплин, Бъстър Кийтън, Лаурел и Харди и много, много други незабравими филми“.

Можете да помогнете за съществуването на кино „Влайкова“ ТУК и чрез следната сметка:

Банка: ОББ Банкова
Сметка: BG73UBBS80021088636540
ОНЧ „Антон Страшимиров – 1926“

error: