Американската легенда Майкъл Болтън идва през юли в България и ще изнесе концерт в Зала 1 на НДК. Новината беше съобщена днес от ръководството на институцията, която представи големите културни проекти, върху които ще работи в следващите две години.

Нова система за продажба на билети онлайн и достъпност на афиша на НДК чрез смартфони е първата новост, която беше обявена. До 3-4 месеца тя трябва да е факт, защото това е първата среща на публиката с НДК, каза председателят на Съвета на директорите Борислав Велков.Тази година предстои 33-тото издание на „Киномания“ и Борислав Велков се надява то да е по-успешно от миналогодишното, когато бяха регистрирани 70 хиляди посещения. За първи път ще бъдат разработени и по-малки, но тематични форми, които ще бъдат вкарани в „Киномания“, за да е още по-атрактивно за зрителите.

Иван Драндийски, който от няколко месеца е ръководител на продуцентския център в НДК, даде заявка дворецът да се намеси по-сериозно в промоутърския бизнес.

Достъпността на събитията минава на първо място през по-ниски цени. За пример бяха посочени няколко предстоящи концерта. Билетите за италианеца Марио Бионди, който ще гастролира на сцената на Зала 1 на НДК, ще са от 35 до 80 лева, а ВИП местата – 90. За изпълнител от такъв ранг това са доста ниски цени, увери ръководството на НДК. Билетите за Майкъл Болтън, който ще е в България на 18 юли, ще струват между 55 и 95 лева.

error: