Мирей Матийо, една от най-големите звезди на френската и световна поп музика, ще изнесе концерт на 31 октомври 2021 година в НДК. Шоуто у нас ще бъде едно от малкото й участия извън Франция – факт, който прави събитието наистина ексклузивно и рядък шанс за родните фенове на шансона.

“Врабчето от Авиньон”, както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През годините изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас. Често е сравнявана с Едит Пиаф, но пътят й е напълно различен. От началото на кариерата си през 1965-а Мирей Матийо не е преставала да твори и да дарява почитателите си с широката си усмивка.

През 2018-а, след 13 години затишие, Мирей Матийо издава актуалния си албум “Mes Classiques“, в който отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика. „Mes Classiques“ („Моите класики“) е албум, който Мирей Матийо посвещава на паметта на майка си. За албума Матийо записва 18 красиви песни на седем езика – френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински. В „Mes Classiques“ влизат творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист – Франциско Тарега.

Билетите за 10 април са в продажба в мрежата на Eventim и онлайн на Eventim.bg. Първите 500 билета са на промоционална цена с 10 лева отстъпка от всички ценови категории. Редовните цени са между 60 и 100 лева, вип местата са между 120 и 200.

error: