Хедлайнери на деветото поредно издание на A to JazZ са новаторите Jacob Collier, Christian Scott и Ghost-Note, а фестивалът тази година е посветен на младото поколение в музиката, новото звучене и авангардните смесици от стилове. Селекция от най-младите световни и български артисти очаква почитателите на музиката на 5, 6 и 7 юли на широките зелени поляни на Южен парк 2.

Номинираният за „Грами“ виртуозен тромпетист, композитор и продуцент Крисчън Скот Атунде Аджуа, определян като абсолютен феномен в съвременната музика, ще демонстрира умението си да преминава границите на музикалните форми и културните традиции със своя изключителен и неподражаем творчески подход. Другата млада звезда е Джейкъб Колиър, който е само на 24 години. След като се превърна в тотална интернет сензация със серия от свои музикални видеа, той грабна вниманието и покровителството на самия Куинси Джоунс.

Истинска звукова експлозия очаква и феновете на фънка с третия хедлайнер на фестивала – формацията Ghost-Note. Зад набиращата светлинна скорост банда стоят музиканти от съставите на Snarky Puppy, Принс, Снуп Дог, Ерика Баду, Маркъс Милър, Кандрик Ламар, Toto и др.

На сцената на A to JazZ ще се качи и селектираният от Glastonbury квартет Ritmos Negros (Перу, Испания, България), уникалният джаз проект на Теодосий Спасов VЯRA, съвременен джаз с фолклорни елементи и електронен звук от българо-холандското Бодуров трио, както и Koka Mass Jazz. Басистът Димитър Карамфилов ще представи дебюта си „Екология“, изключителната Прея ще се изяви с дългоочаквания си първи авторски албум, а българо-френския квартет MEY feat. JCat ще изпълни песни от проекта Love & Receive.

error: