На 31 март от 20:35 ч. по РАИ 1 ще бъде излъчено уникално шоу, без прекъсване за реклами, съобщава „Ла Стампа“. Списъкът с участници, които ще се включат на живо от домовете си, е  дълъг, а към музикантите се присъединиха спортисти и актьори.

„Музиката обединява“, ще бъде истинска щафета, която ще премине през цяла Италия, осъществена от най-големите имена на италианската поп музикална сцена. Уникалното събитие ще се излъчи и по всички мултимедийни платформи на РАИ, официалните канали на YouTube и Facebook и в уебсайта на инициативата, musicacheunisce.it.

Италианските поп изпълнители ще обединят усилия за събиране на средства за Гражданска защита, която е на първа линия, изправена пред тежката здравна ситуация, която преживява Италия, и в същото време, за да отправят силно послание за единство и отговорност в момент на изключително изпитание за страната.

Артистите ще представят на публиката нередактирани видео записи, излъчвани на живо от домовете им: един видео плейлист, дълъг поток споделена музика, за да съберат средства и да припомнят как връзката между хората, осъществена чрез музиката, е от огромно, съществено значение в преодоляването заедно и отговорно настоящата тежка ситуация в света.

Сред имената на изпълнителите, които са се присъединили досега са тези на: Алесандра Аморосо, Андреа Бочели, Брунори Сас, Диодато, Елиза, Ема, Франческа Микиелин, Франческо Габани, Джани Моранди, Тициано Феро и много други.

error: