Почина вокалистът на Димо Стоянов. След продължителна борба той загуби битката с коронавируса. Стотици творци, фенове и приятели на Димо се простиха с него в социалните мрежи, а в помощ на семейството му започва дарителска кампания.

На 9 декември от групата информираха, че Димо е в болница с COVID-19 и се нуждае от преливане на кръвна плазма. Впоследствие дарител бе намерен и ден по-късно бе съобщено, че състоянието на Димо е стабилно.

Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария. От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 г. издават дебютния си албум „П.И.Ф.“, който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни – „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“. Този албум им носи и наградата на телевизия MM за албум на годината. Следват още 4 албума.

Последната изява на 45-годишния Димо бе акустичен концерт на 27 ноември в столичен клуб.

error: