В програмата на Plovdiv Jazz Fest 2020 се налага сериозна реорганизация, заради пандемията и намаления брой на местата за концертите от 50% на 30%.

Двата концерта от откриващата вечер (05 ноември) на пианиста Живко Петров и китаристите Веселин Койчев и Цветан Недялков, заедно с квартета TheTeachers, ще бъдат отложени за пролетните месеци. Сумите за всички закупени билети ще бъдат възстановени, съобщават организаторите.

При възникналите обстоятелства, гостуването на басиста Ричард Бона, няма да се осъществи. Концертът на пианиста Антони Дончев и барабаниста Христо Йоцов и тяхната формация „Акустична версия“ остава на 06 ноември от 21:00 ч. Преди него, от 19:30 ч., Милен Кукошаров ще представи своя нов проект Wind Harmonium.

Спряна е и продажбата на билети за двата концерта на „Авишай Коен трио“, насрочени за 19,30 и 21 ч. на 7 ноември, тъй като капацитетът на залата вече е запълнен. Организаторите уточняват, че по всяка вероятност няма да бъде възможно да се спазят предварително закупените места. Екип на фестивала ще съдейства изцяло на гостите, за да може настаняването да бъде бързо и спокойно, тъй като хората, които са закупили билети за 14 и 19 ред на 07 ноември от 19:30 ч., ще бъдат пренасочени към концерта от 21:00 ч. Не е нужно билетите да бъдат презаверявани. Ако тези хора нямат възможност да присъстват на по-късния концерт, могат да върнат своите билети и сумата за тях ще бъде възстановена.

error: