Вторият концерт от международния музикален фестивал „Камералия“ ще предложи на публиката авторско изпълнение на оригинална камерна формация от глас и маримба – сопраното Ина Кънчева и перкусионистката Василена Серафимова. Двете артистки ще представят премиерно своя музикален проект „СамоДиви“ с музика от различни стилове и епохи.

Проектът „СамоДиви“ представя композиции пълни с живот и движение, с теми, въртящи се около еволюцията на човека и трансценденталната съдба, провокирани и от някои фолклорни истории. С деликатен баланс между традиционни мотиви и съвременни форми Ина и Василена ще се опитат да представят една емоционална симбиоза между ритъма и мелоса. Намерението на двете артистки е да пресъздадат силата на женското начало чрез препратката към въображаемите образи на самодивите, носителки на примитивни енергии, но и магически първообрази, които ни вдъхновяват с митологичното си значение.

В програмата – Петър Дундаков (премиера), Румен Бояджиев-син (премиера), Александър Танев, Георги Златев-Черкин, Парашкев Хаджиев, Джоакино Росини, Джузепе Верди, Морис Равел и др.

В рамките на второто издание на Международния музикален фестивал „Камералия“ ще се състоят три концерта – на 8, 27 и 29 октомври 2020 г., в партньорство със Софийска градска художествена галерия, Посолство на Испания, Институт „Сервантес“ и фондация „Културни перспективи“.

Пълната програма на фестивала може да видите на www.cameralia.com.
Билети за камерния концерт „СамоДиви“ могат да бъдат закупени тук: https://cutt.ly/Rgvz5VL

error: