Силвия Петкова определи като „обидно и унизително“ отношението на държавата към хората на изкуството. Актрисата коментира с тъга случващото се и предложените мерки за подкрепа на артистите.

„Толкова е обидно и унизително. Имам чувството, че хората на изкуството са последна грижа за управниците в нашата държава. За съжаление, тук не си дават сметка, че културата и изкуството са сърцето и обликът на един народ“, сподели тя пред списание EVA.

„Виждам в други държави на каква почит са тези дейци и ми е ужасно тъжно, че тук не е така. Не знам какво ще стане с всички нас. Вече имам уволнени колеги от някои общински театри, защото общините нямали пари да отделят за култура. В потрес съм. За всички колеги на свободна практика пък, не знам“, допълни тя.

Преди извънредното положение тя очакваше премиерата на дебютния филм на Бо Калинов „Пепел върху слънцето“, в който си партнира с Юлиан Вергов, и работеше по озвучаването на аудиокнигите за „Хари Потър“.

След като започна периодът на изолация Силвия и Росен Белов създадоха инициативата „Приказка ми разкажи“, в която актьори разказват приказки. В YouTube канал те публикуват прочетените истории.

„Искрено вярвам, че тази ситуация много ще ни промени. Дано само да е в положителна посока. Според мен вариантите са два – или ще станем много по-добри и ще преоценим всички дадености, или, както вече се случва на други места по света – ще озлобеем от глад, от немотия, от безперспективност“, споделя още актрисата.

We Did It! 🥰♥️🥰😇🥳💪🏼🌺👩🏼‍🍳🎶 Светли Великденски Празници! Останете си Вкъщи! Има Смисъл! И е Много Хубаво! Аз се справих…

Публикувахте от Силвия Петкова { Silvia Petkova } в Събота, 18 април 2020 г.

error: