„Тя е най-добрата Виолета заедно с Мария Калас в историята на оперния театър”, пишат италианските медии за изпълнение на Соня Йончева в операта „Травиата“ на фестивала Maggio Musicale Fiorentino във Флоренция.

Оперната звезда съчетава работните си ангажименти в Италия със семейна ваканция. Йовчева заедно със съпруга й – диригента Доминго Хиндонян, децата им и с майка й Теменуга Йончева, разпускат в Тоскана.

Преди дни Йончева изнесе своята Пучини Гала на открито в центъра на град Лука, където е роден великият италиански композитор Джакомо Пучини. Подобна чест се отдава само на най-големите оперни звезди. Месец преди да изнесе своя концерт в Античния театър в Пловдив, Йончева ще бъде звезда и в Reggia di Caserta.

За концерта в родния си град, който е на 25 август в Античния театър, най-известното българско сопрано подготвя и специална изненада за публиката. Тя ще изпълни популярна българска песен, която се пази в тайна. Оркестрацията е поверена на композитора Румен Бояджиев-син, с когото ги свързва приятелство от младежките години в България.

Част от представлението в Пловдив ще бъде и млад български изпълнител, който ще изпее любимата си ария. Той ще бъде определен от конкурс, организиран от примата. Йончева лично ще прослуша всички, които й изпратят видео запис със свое изпълнение и кратко представяне.

„Благодаря на младите оперни изпълнители, които продължават да изпращат свои изпълнения на office@sonyayoncheva.com. До 15 август ще съобщя кой ще изпълни любимата си ария на сцената на Античния театър в Пловдив в спектакъла „Завръщане”, каза Йончева.

На 14 август Соня Йончева ще бъде сред звездите на 100 годишния юбилей на фестивала в Залцбург, където ще изнесе Ренесансов концерт. Веднага след Австрия Йончева пристига със семейството си в Пловдив, където ще представи на роднини дъщеря си София, която се роди в края на миналата година.

Соня ще изпълни арии от прочути опери с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Найден Тодоров. В програмата са включени произведения на Верди, Пучини и Маскани.

error: