Народният театър стартира кампанията „Театърът ви аплодира“, с която изразява благодарност към всички, положили усилия да съхранят живота, културата и доброто във време на пандемия – медици, служители на първа линия, артисти, граждани…

На 23 декември на Голяма сцена ще се състои благотворителният концерт „Част от колекция“, а входът е с покани. За да се избегне струпването на хора, всеки, който желае, може да получи покана с място от касите на Народния театър до изчерпване на местата.

Зрителите ще имат възможността да благодарят лично и поименно на медици и здравни работници. В специална секция на сайта си и на мониторите на касите театърът ще публикува имената на тези медици, а списъкът ще се допълва и обновява.

Като жест на благодарност и във връзка със 170-годишнината от рождението на своя патрон Иван Вазов театърът ще направи подаръци на лекарите – книги, годишници, програми с послания на артисти.

„Народният театър „Иван Вазов“ аплодира и своята публика, защото вярва, че зад маските носим открити и одухотворени лица, че сърцата ни са отворени един за друг, за да спасим живота! Това е нашият начин да кажем огромно „Благодаря“ на спасителите на животи и възнамеряваме тази кампания да продължи“, каза директорът на Народния театър Мариус Донкин.

error: