След успеха през предходните години на SoFest през септември се задава поредното издание. Всички почитатели на емблематичния столичен фестивал ще се срещнат отново в Кино Кабана, НДК с любими артисти от страната и Балканите. На откритата лятна сцена, от 04-ти до 06-ти септември обичани и известни музиканти, актьори, творци и писатели ще потопят зрителите в цветния свят на изкуството.

За първи път, не само в историята на SoFest, но и за събития от този ранг в България организаторите са подготвили в трите фестивални дни разтърсваща симбиоза между различни стилове и изкуства. Непредвидима смес между музика, глас, текст, танц, мода ще докосне и провокира аудиторията.

На 04.09 в 19:30 часа меломаните ще се докоснат до виртуозните балкански изпълнители – Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов. Балканското Трио ще потопи публиката в музикалния свят на Балканите преплетени, както с характерни ритми и мелодии от региона, така и със западно и световно звучене. Специално за SoFest музикантите ще предствят най-новите си пиеси и с инструменталните си и вокални умения смесвайки различни стилове ще вдигнат гадуса в първата фестивална вечер.

Под звуците на музиката зрителите ще се насладят и на специално модно ревю с тема „Традиция и настояще“, представено от модни дизайнери и студенти в Националната Художествена Академия – София.

Пиесите на обичаното Балканско Трио ще провокират художници от НХА да представят усещанията си в картини. Платната, сътворени по време на концерта ще се изложат и предлагат през всичките фестивалните дни.

На 05.09 в 19:00 часа SoFest 2020 ще зарадва публиката и феновете с младата, но ярка звездата на българската музикална сцена – Кирил Хаджиев-Тино. В съботната вечер на фестивалната на сцената ще видим TINO and live band в колаборация с Пощенска кутия за приказки. Бендът ще изпълни авторска музика и Тино ще представи най-новия си сингъл „Мисъл“.

Обичаните литературни експериментатори от Пощенска кутия със своя неоспорим талант и чувство за хумор специално за SoFest ще представят балкански приказки. Авторите и артистите, които ще четат във втората фестивална вечер са Гери Турийска, Любен Дилов, Георги Блажев, Цветелина Цветкова, Ники Илиев, Гери Стоянова, Ники Станоев, Косьо Лунгов, Камен Алипиев-Кедъра.

На 06.09. в 19:30 часа на артистичната сцена на Кино Кабана среща ще си дадът завладяваща музика, нежен глас, модерна хореография и съвременен танц. Столичани и гостите на града ще имат възможност да се насладят на изпълненията на пленяващата Белослава и приятели в лицето на Антони Рикев и Росен Захариев. Музиката прелива от акустична в чил аут и фънки звучене. Репертоарът е авторски и специално за SoFest те ще изпълнят голяма част от синглите в предстоящия им пети студиен албум.

През третата вечер на фестивала доказалият се хореограф Анна Пампулова ще представи спектакъл базиран върху разработката на тема „картина“. Студентите от курс „Танцов театър“ и „Актьорско майсторство“ към НБУ ще разкрият как изобразителното изкуство чрез пластичното оживява.

И тази година SoFest ще предложи богата културна, образователна и развлекателна детска програма през двата уикенд дни. Ще има множество арт и образователни ателиета, игри и забавления. Децата ще могат да се докоснат до магията на йога и пилатес, да опитат да свирят на различни музикални инструменти, ще създават роботи и ще правят химически опити.

На 05-ти и 06-ти септември ще се проведе и тематичен SoFest базар, на който ще има изкушения за малчуганите и техните родители.

Билети за вечерните събития може да намерите в мрежата на Ивентим с актуални промоционални предложения и опция за фестивален билет. Всички детски събития и SoFest базар ще са с вход свободен.

SoFest 2020 се провежда с подкрепата на Министерството на Културата. Фестивалът е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община 2020 и е под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.

error: