Васко Василев подготвя голямото си турне из България. Цигуларят ще изнесе 15 концерта в рамките на 18 дни. Първият е на 10 ноември в Плевен, след това виртуозът ще свири във Велико Търново, Шумен, Русе, Добрич, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Асеновград, Смолян, Пазарджик, София и Благоевград.

Четири месеца преди началото билетите вече са изчерпани за няколко от концертите. Места няма за откриването в Плевен и за изявите на Василев в Бургас и Стара Загора. По време на турнето Василев ще представи спектакъла си Passion Flamenca.

„Аз се зареждам се от публиката. Вече четири концерта са разпродадени – в Стара Загора няма никакви билети, но няма и зала. Обещали са да я построят до нашия концерт, в момента е въздух“, сподели цигуларят пред „Би Ти Ви“.

Това е първото по-голямо турне на Василев през последните години. Миналата есен той обиколи четири града – София, Варна, Русе и Пловдив, в които завладя публиката с изпълнения на коренно различни полюси – от класиката на Вивалди, до рок ритъма на AC/DC.

Васко Василев е концертмайстор на оркестъра на Кралската опера в Лондон от дълги години. Той сподели, че тази роля продължава да е предизвикателство за него, тъй като трябва да бъде постоянно в отлична форма: „Ако загубиш тренинг, трябва след това да наваксваш. Един път не свирих един меце, но това беше като бях малък“.

error: