„Завърших един много вълнуващ нов сценарий, който се надявам да снимам догодина, лятото. За него започваме много мащабен кастинг през септември“. Това сподели актрисата и режисьор Яна Титова пред БНР. Тя допълви, че започва работа и по два други проекта, които са много различни от всичко друго, което е правила досега.

Освен актриса и режисьор, тя се изявява и като сценарист, но сподели, че това не е защото е амбициозна, а защото е „човек, който си следва пътя със сърцето си“. „Много обичам работата си“, допълни Титова, чийто филм „Доза Щастие“ имаше изключителен успех по екраните и сега се радва на голяма популярност по HBO.

„Дори да не стане нещо, аз не го страдам, защото се занимавам с много неща и от тях винаги излиза нещо, което става. И винаги има нещо, към което да гледам“, каза още тя.

Титова разказа и как се е насочила към актьорската професия: „Първата идея да се занимавам с актьорско майсторство дойде от един мой съученик от музикалното училище, който ходеше в една детска школа в Пловдив и ни покани на един техен спектакъл. Формацията се казваше „Детски театър за възрастни“. Играеха „Огнивото“. Това, че деца на моята възраст играят, някак ми се стори толкова магично, че си казах: „Аз искам да съм част от това нещо“ и се записах в тази школа. … Имахме страхотен ръководител – Владимир Николов се казваше. Той с такава любов ни говореше за театъра и въобще за това изкуство, че нямаше начин да не се запаля“.

error: