Деветото издание на фестивалът на моноспектаклите “София Моно 2019” ще се проведе от 1 до 9 юни тази година на обичайното му място – в парка на Военна Академия в София.

Силен старт на събитието ще даде “Променяне” – първият моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова, който е драматизация по книгата „Промяна“ на актрисата Лив Улман. Постановката имаше огромен успех, а сега ще може да бъде видяна и на открито.

Следват топ спектаклите – “Черното пиле” на Мариус Куркински и хитът на Театър 199 и “Чамкория” с участието на Захари Бахаров. Това ще са последните изигравания на тези спектакли преди лятната им ваканция. За първи път на сцената в парка ще гостува и постановката на Народният театър “Иван Вазов” – “Любовникът” с Деян Донков и Радина Кърджилова.

В последната вечер на фестивала публиката ще бъде част от нетрадиционния спектакъл „Сън в лятна нощ“ на Казанлъшкия театър, който се играе без сцена. В традиционната за събитието Кино вечер тази година ще видим премиерният филм с режисьор Камен Донев – “Уют”.

error: