Някои заглавия от програмата на „Киномания“ предизвикаха толкова широк интерес, че станаха причина да се организират извънредни прожекции. Всички те ще бъдат в кино „Люмиер Лидл“.

Премиерата на „Физика на тъгата“ бе пред пълна зала 1 на НДК. Новият късометражен анимационен филм на Теодор Ушев предизвика въхищение у всички, които имаха възможност да го видят. Организаторите на „Киномания“ подготвяха втора негова прожекция в кино „Люмиер Лидл“ на 30 ноември от 18,45 ч. Те добавиха още две прожекции същия ден – от 19,30 и 20,30 ч.

На 28 ноември ще има извънредна прожекция на „Грехът на Микеланджело“, която по програма беше планирана само за 5 декември от 19 ч. в зала 1 на НДК. Филмът на Андрей Кончаловски може да бъде гледан седмица по-рано от 19 ч.

На 29 ноември от 20,30 ч. предстои извънпрограмна прожекция на „Война за светлина“. Филмът с участието на Бенедикт Къмбърбач и Никълъс Холт разказва за надпреварата между Томас Едисън (Къмбърбач) и Джордж Уестингхаус (Майкъл Шанън) за електрифициране в Щатите.

Прожекцията на детския „Петсън и Финдъс 2: Най-хубавата Коледа“ на 17 ноември бе разпродаден, затова на 30 ноември ще го дават още два пъти – от 11 и от 13 ч.

На 1 декември предстои маратон с извънредните показвания на филмите на Клод Льолуш „Един мъж и една жена“ (16 ч.) и „Един мъж и една жена: 20 години по-късно“ (18 ч.), както и на новия „Най-хубавите години от един живот“ (20,30 ч.).

[fusion_youtube id=“https://www.youtube.com/watch?v=eenzK-QQoIk“ alignment=““ width=“1280″ height=“720″ autoplay=“false“ api_params=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ css_id=““][/fusion_youtube]

error: