Световноизвестният български цигулар Васко Василев представя своя биография в снимки. „Васко Василев – зад сцена“ е озаглавена книгата, която на 240 страници дава подробности и съкровени моменти от живота на музиканта.

„От цялата каша и бъркотия с вируса по света през последните месеци се оказа, че можем да намерим форма на общуване дори и в това“, разказва Василев. Той подчертава, че проектът е реализиран благодарение на идеята на фотографа Христо Русев.

„Харесвам всеки кадър в него, защото е автентичен и с много достоверен поглед не просто към работата ми, а и към същността ми, казва Васко Василев. Финалната селекция е истинска моментна снимка на година от живота ми. Да пътувам в различни страни, да работя с различни музиканти, да свиря в различни жанрове, да срещам и нова, и непозната публика – това е смисълът на моя живот“, обяснява цигуларят.

Христо Русев е роден в Пловдив през 1994 г. Занимава се с фотография от 11 години. Работи като фотожурналист на свободна практика с международни медии. Специализира в областта на социалните проблеми и сценични изкуства. През последните пет години прави фоторепортажи в над 20 държави, а негови снимки са поместени в „Тайм“, „Ню Йорк таймс“, „Гардиан“, „Вашингтон пост“, „Уолстрийт джърнъл“, Би Би Си, Си Ен Ен.

error: