Пиле със сини крака и пчела авантюрист съветват малките да бъдат такива, каквито са. Това е начинът да намерят истински приятели, гласи скритото послание в новата детска книжка „Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа“. Неин автор е Мария Ангелова, писател и пътешественик.

„Всеки си е малко луд и в това всъщност няма нищо лошо!“ – коментира двамата пътешественици авторката Мария Ангелова.

Още в детските си години Мария прави опит да напише детска книга. И успява. Илюстрира я и я издава сама. Всичко, разбира се, е по детски вълнуващо и реално. Мечтата обаче остава. Така, години по-късно, след първата ѝ книга „203 предизвикателства за пътешественици“ и наличие на свободно време, в компанията на сина си, тя създава „Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа“. Героите този път са илюстрирани от Елена Владинова.

„Синьокрачко и Жужа дойдоха при мен един есенен следобед и още с първата страница тази книга успя да ме разсмее. Това беше достатъчно условие да пожелая да я издадем“, споделя издателката Радостина Николова.

Книгата има за цел да събуди въображението на малките си читатели и слушатели и да им покаже, че имат ли желание могат да постигат всичко. Както го правят и литературните герои. Те се впускат в сериозни, забавни, тъжни и някои съвсем обикновени приключения, докато се учат какво е приятелството.

Синьокрачко и Жужа ловят туземци, правят експедиция до Северния полюс, за да се срещнат с Дядо Коледа, пътуват във времето, запознават се с най-намусения заек на света. Има и още, за него Мария Ангелова разказва в звуковия файл.

error: