След дългоочаквана премиера вече е факт и изданието на книгата „От сърце“ на български език. Тя е преведена и издадена в повече от 20 страни до момента и цифрата им продължава да расте. В България книгата идва чрез издателство Мармор.

„От сърце“ е книга за добротата в нейните най-чисти и прости форми. Красиво напомняне за това, че всеки от нас може с много малко усилие да бъде по-добра версия на себе си и да помага на околните. Книгата е чудесен урок за най-малките, които е важно от ранна детска възраст да виждат добрия пример и да го следват с малки, но смислени стъпки.

Автор на книгата е Алисън Грийн, предговорът е на художника Аксел Шефлър. Илюстрациите също са негово дела, както и на още 37 талантливи илюстратори от цял свят.

Книгата засяга важната тема за толерантността, която е и водещ мотив в каузата, която изданието подкрепя. Всички приходи от авторски права, както и хонорарите на илюстраторите са в подкрепа на организацията “Трите грахчета”, която помага на бежанци.

„Бях запленена от този проект, създаден от 38 илюстратори, сред които изключително популярни имена. Текстът е на Алисън Грийн. Всяка една страница е нарисувана от различен илюстратор, което прави книгата произведение на изкуството“, коментира авторът на детски книги Радостина Николова пред „България он еър“.

error: