Писатели и поети ще разказват лични истории в първото издание на “Нощ на историите”. Това ще бъде и първото събитие от начинанието “Имало едно време в България” – експеримент за написването на най-голямата колективна история на България чрез споделянето на лични, семейни и родови разкази от множество автори. Първата “Нощ на историите” ще бъде на 22 май (сряда), от 19:00 ч., в „Книгата“ на ул. „Георги С. Раковски“ 193 в София.

До момента участие са потвърдили:

Аксиния Михайлова (поет и преводач, един от създателите на литературното списание “Ах, Мария” и носител на престижната френска награда „Гийом Аполинер” за 2014 г.), Ангел Иванов (писател, тазгодишният победител в Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“), Виргиния Захариева, Йордан Ефтимов, Марин Бодаков, Петър Чухов, Петя Кокудева, Румен Баросов и Стефан Иванов.

Събитието се организира от писателя и културен мениджър Момчил Цонев с партньорството на Студентско читалище “Св. Климент Охридски 1997” и популярното от 90-те години литературно списание “Ах, Мария”.

error: