Централна фигура в новия роман на Джон Гришам “The Guardians” е адвокат, който става свещеник, който се бори за оправдаването на невинни хора от затвора. Писателят споделя, че книгата е базирана на адвокати от реалния живот, които са посветили кариерите си в това да се борят за несправедливо осъдените. Той се надява да насочи вниманието към този проблем.

Това е 40-ият роман на писателя, който от 1989 г., когато бе издаден “Време да убиваш”, пише по книга на година. Повечето му книги са юридически трилъри, но направи и някои изключения последните години, като написа и няколко книги далеч от съдебната тематика. 64-годишният Гришам не за първи път говори за сериозен проблем чрез героите си. Част от темите, които засегна в последните си романи, бяха проблемите в образователната система в САЩ и вредите от мините за въглища.

Новата книга на американеца “Пазителите” се очаква да бъде пусната от “Обсидиан” на българския пазар в началото на декември. В края на октомври издателството пусна второ издание на романа на Гришам от 2001 г. “Да пропуснеш Коледа”, която е определяна като най-забавната книга в творчеството на писателя.

error: