Кораб, изчезнал в Бермудския тригълник преди близо 100 г., бе открит от морски археолози. Екипът открил злополучния плавателен съд, в близост до острова Св. Августин, Флорида.

Търговският кораб SS Cotopaxi напуска пристанището на град Чарлстън, Южна Каролина на 29.11.1925 г., за да достигне бреговете на Хавана, Куба. Но никога не пристига. Корабът изчезва мистериозно, заедно с 32-ма пасажери на борда, чиито тела и до ден днешен остават неоткрити.

Преди 35 години на същото място, в близост до остров Св. Августин във Флорида, изследователи откриват място, където се предполага, че е корабокруширал неидентифициран плавателен съд. Днес е потвърдено, че това е изчезналият SS Cotopaxi.

Бермудският тригълник е едно от най-мистериозните места на планетата. Намиращ се между Флорида, Бермудите и Пуерто Рико в Атлантическия океан, районът е “капан” за кораби и самолети. Тригълникът се смята за едно от най-трудните за преминаване места като по-въвлечените по темата достигат до изводи, че проклятието на тази територия никога няма да си отиде.

error: