Художничката и визуален артист Лиляна Дворянова представи своя писателски дебют – „Слончето, което искаше да лети“. Книгата бе представена от издателство “Мармот”.

Самата Дворянова има повече от 20 участия в сборни изложби на съвременно българско изкуство у нас и в чужбина. Илюстрирала е учебници по рисуване за ученици от началния курс, както и корици на книги. Това обаче е първата й самостоятелна книга. е първи писателски проект

“Слончето, което искаше да лети” е красива картинна книга с трогателно послание и отворен финал. Тази “парцалена история с два края” разказва за силата на мечтите и близките приятели, които са готови да помогнат в осъществяването им.

“Слончето се появи само като образ в началото, дойде при мен така съответно, за да не бъде самичко, добавих и тази мишка и така се срещнаха с една бизнес идея моя за онлайн магазин, която не се осъществи, но пък роди прекрасни същества и съответно книжка“, разказа тя пред БНР.

“Тук се появиха и слончето, и мишката, първоначално им нарисувах подходящата среда, може би първо беше стаята, в която те гледат филмче, такава уютна, цялата в платове, напръстници, кръпки, конци. Направих една-две такива картинки и някак си слончето в един момент каза – аз искам да летя и аз взех явно ролята на мишката, която трябваше да реши този проблем. Не съм писала предварително сюжета. Той просто се роди през картините“, допълни художничката.

error: