Екипът на Националния военноисторически музей ще продължи да бъде със своите посетители, но виртуално. През времето, когато се налага да остане физически затворен, музеят ще бъде достъпен онлайн.

НВИМ ще предоставя възможност на всички, от уюта на дома и в компанията на любимите хора, да се запознават и наслаждават на историята, която съхранява и пази музеят в своите експозиции.

Почти всички зали могат да бъдат посетени виртуално. Онлайн може да бъде посетена постоянната експозиция на музея, външната експозиция, както и колекционните зали. В постоянната експозиция могат да бъдат видени експозициите “Античност и Средновековие”, “Националноосвободителното движение”, “Руско-турската война”, “Сръбско-българската война”, “Първата и Втората световни войни”.

Експозиционните зали, които са на последния етаж на музея и не всички успяват да ги разгледат, също могат да бъдат разгледани виртуално. В тези зали са изложени на показ богата колекция от огнестрелно и хладно оръжие, българските военни униформи и отличия на държавните глави.

Виртуална и напълно безопасна обиколка на музея можете да намерите тук.

error: