От 2 до 11 август над 50 български издателства и книгоразпространители гостуват на морската столица, за да представят хиляди книжни заглавия на десетото юбилейно издание на „Алея на книгата“ – Варна. Алеята ще бъде разположена при хотел „Черно море“, който се намира до Фестивалния и конгресен център. Откриването е на 2 август от 18:00 ч. в Литературния кът.  Програмата на изложението включва срещи с писатели, преводачи, много дискусии и специални събития за деца.

Между 10:00 и 22:00 ч. всеки желаещ ще може да се потопи в многообразието на българската литературна сцена. Сред акцентите на тазгодишната програма са премиерите на „Поздрави от синята палатка“ от Петя Кокудева (изд. „Жанет 45”), представяне на книгата албум „Баш майстора завинаги” от Веселина Господинова, разказите от книгата на Калин Терзийски „Вълнения“ (изд. „Лексикон”), както и представяне на романа „Сливовиц“ от Катерина Хапсали (изд. „Колибри”).

Подготвени са и много изненади за най-малките запалени читатели, като например представяне на стихосбирката на Петя Александрова „Как да порасна“ с илюстрации на художника Петър Станимиров (изд. „Ина”). Преводачката Росица Цветанова ще представи детския роман „Антон и други произшествия“ на норвежката писателка Гюдрюн Скретинг, а актрисата Петя Миладинова ще разкаже за своите приказни гатанки за най-малките.

error: